Affinity Diagram

by

Den 29.09.09 begyndte vi på vores affinity diagram. Vi skal have insnævret vores idefelt for at kunne gennemføre de næste undersøgelser. Dertil benytter vi de resultater som vi fik fra den første probe.

Vi prøver at finde hoved og hale i vores ideer

Vi prøver at finde hoved og hale i vores ideer

Et generelt resultat fra den første probe, var at deltagerne i h øj grad forbandt lyde med bl.a. abstrakt rumlighed eller bestemte steder. Dette forhold mellem lyd og byens rumlighed blev hovedoverskrift for de tre overordnede koncepter vi kom frem til.

Vi fik indsnævret til tre koncepter:

1: En installation hvor brugeren går ind i et rum – og alt efter hvor vedkommende kigger hen bliver der afspillet bestemte lyde.

2: En lydrute gennem byen, hover brugeren hører fortolkede lyde af hvad der forgår, der hvor vedkommende befinder sig.

3: At gå gennem byen med bind for øjnene og gennem lyde i hovedtelefoner bliver guidet gennem en rute i byen.

Koncept 2 og 3 er variationer over et augmentet reality tema, og har det til fældes at de arbejde med en live transformation af de lyde der høres når man bevæger sig gennem byen. Det blev diskuteret om at vi decideret skulle lave noget til blinde.

Det første forslag er derimod baseret på en indsamling (evt. live) af lyde, og er mere fokuseret på hvordan et kunstigt/konstueret lydunivers kan udforskes. Opgaven er dermed fokuseret på interaktionsform, flow i selvsamme, udvælgelse af repræsentative lyde. Fremstår pt. som den mest klare koncept, som også blev berørt i begyndelsen af vores arbejde.

På dette stadie mangler klarhed over det/de underliggende spørgsmål, som kan guide udformningen af den næste probe. Ligeledes er det klart at de forskellige koncepter vil have praktiske konsekvenser for hvordan vi kan probe og prototype, som eventuelt også pragmatisk skal tages i betragtning, jf. kursets formål.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: