Projektstart…

by

…hvis man allerede kan kalde det sådan.

Thomas, Janne og undertegnede mødtes i dag og snakkede lidt om vores forventninger og ideer til et eventuelt kommende projekt. Projektets fokus er audio i det offentlige rum. Vi var enige om at der kan dannes en gruppe med evt. en deltager yderligere, hvis en sådan dukker op. Der havde tilsyneladende til forelæsningen været andre der viskede om audio.

Her er noget af det jeg husker fra i dag, rediger og tilføj endelig.

Et muligt arbejdsområde, som blev diskuteret, var en repræsentation af forskellene mellem århus’ forskellige områder i lyd. En grundtanke er at menneskene i fx Mejlgade og Riskov er tænker og bor lever forskelligt. De er med andre ord både omgivet af forskellige lyde og vil også frembringe forskellige lyde hvis man beder dem om det. Vi kan fx bede folk i forskellige bydele optage deres omgivelser, eller få dem til at arbejde aktivt med at formidle deres liv i lyd. Det første vil måske resultere i flere ambiente lyde, som kunne klippes/behandles til et soundscape som ville ændre sig fra bydel til bydel. Omvendt kunne folk også udtrykke specifikke følelser eller ting. Optag lydene af dine ti favorit ting i dit hjem, eller optag lyden på dit favorit/hade sted. En helt anden mulighed er at geografisk knyttede lyde måske kan høstes fra nettet.

Mulighederne for præsentation af geografisk knyttede lyde er mange: vi snakkede om at knytte dem til et kort eller måske en art virtuel verden som begge tilgås via computer. Man kunne også forestille sig en fysisk installation hvor folk kan kigge i forskellige retninger og på den ene eller anden måde høre lyden af den bydel de kigger på. Sidstnævnte kunne også være en “kikkert med hovedtelefoner”.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: